לעומת המודל הקלאסי של "היחיד היוצר", מרבית הפיתוח בתחומי החשיבה וההגות כיום מתרחש בספירה הקהילתית. הדיון בתוך הקהילה מציף נקודות מבט שונות, מעמת ביניהן ובכך מעשיר את ההתמודדות עם האתגרים העכשוויים. תופעה זו מגיעה לשיאה ברעיון "חכמת ההמונים" כמו הויקיפדיה שבה יצירת הדעת האנושית היא פרי מאמץ משותף של רבים.
מאידך , הרשת רוחשת טוקבקים חסרי ערך, מידע עודף ולרב שטחי, שמונע מחכמת ההמונים להפוך לכלי לייצור חכמה קולקטיבית. סוגיא באה להתמודד עם האתגר הזה- למנף את המועיל ולסנן את המיותר
הסוגיות נוצרות תחילה בבתי מדרש אינטימיים הסגורים לקהל הרחב . כך נוצרת בהדרגה "רשת של רשתות" בתי מדרש מכל רחבי העולם היהודי שניזונים ומתקשרים ביניהם . (כולל חיבורם של ישראלים ויהודי התפוצות דתיים וחילוניים , יהודים ושאינם יהודים ועוד).
כך נוצרת מעין מעבדה של סוגיות, שהאיכותיות שבהן ירוכזו בבית המדרש המרכזי של סוגיא לבית מדרש זה יוזמנו להשתתף גם "חכמי העם היהודי" ובכך לייצר תשובה יהודית מקיפה לשאלות החיים הבוערות של חיינו.
סוגיא פיתח פלטפורמה דיגיטלית ייחודית
לחידוש השיח הנורמטיבי בכל שאלות החיים .
סוגיא מנצלת את כלי המדיה החדשניים ביותר ויוצרת בית מדרש מקוון, מועשר ואינטראקטיבי , השואב מהמודלים הפורומיים והויקיפדים.
בהשראת המתודולוגיה התלמודית נותן שילוב ייחודי זה הזדמנות לשיח מעמיק שבו המחלוקת היא דרך לקידום דיאלוג מפרה ומעשירלחברה כולה .
.סוגיא זוכה לתמיכה הן ממשרדי הממשלה והסוכנות היהודית , מקרנות מרכזיות ומאישים בולטים בעולם היהודי.